ÖYKÜ SERTER KİMDİR?

ÖYKÜ SERTER KİMDİR?

ADI SOYADI  : ÖYKÜ SERTER
DOĞUM TARİHİ : 25.02.1975
DOĞUM YERİ:ANKARA ÇANKAYA
BOYU:164
KİLO:47

ÖYKÜ SERTER KİMDİR VE EĞİTİM DURUMU NEDİR?

Öykü Serter'in annesi CHP milletvekillerinden olan Nur Serter'in  ve babası mali müşavir olan bir ailenin kızıdır.Liseyi Ankara Ted kolejinde okudumuştur. Üniversiteyi Haccettepe Üniversitesi’nde Amerikan Kültür ve Edebiyatı bölümünde bitirmiştir. Daha sonra Latin Dili ve Edebiyatını da okumuştur. Galatasaray Üniversitesi’nde Radio-TV yüksek lisansını tamamladı. Şuan Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sinema-Medya doktorasına hala devam etmektedir.


ÖYKÜ SERTER'İN SPORCULUK KARİYERİ;
Serter 47 kg olmasına rağmen iyi bir fiziği ve sporcu yapısı vardır. Yüzme dalında toplam 800 madalya kazanmıştır bu madalyalardan 250 tanesi altındır. Yüzmede kurbağa branşında çok iyidir. 

ÖYKÜ SERTER NASIL ÜNLÜ OLDU?

Medya ile tanışması Capital Radio’da DJ’lik yaparak olmuştur. Daha sonra ise Number One Fm’de çalışmış ve ardından da Cine 5 te yayınlanan 5’de 5 adlı müzik programıyla iyice tanınmaya başlamıştır.  Öykü Serter’in en iyi özelliklerinden biri metinleri kendi hazırlamasıdır.

Daha sonra Biri Bizi Gözetliyor programının bütün bölümlerini sunmuştur. BBG’den sonra Akademi Türkiye ve Anadolu Rüzgarı adlı programları sunmuştur. 2014 yılında yayınlanan Bu Tarz Benim adlı programda sunuculuğa devam etmektedir.

ÖYKÜ SERTER'İN SUNDUĞU PROGRAMLAR
Bu Tarz Benim, 
Anadolu Ateşi, 
Akademi Türkiye, 
Biri Bizi Gözetliyor, 
Acemi Birlik, 
B.U.M

ÖYKÜ SERTER'İN OYUNCULUK KARİYERİ;

2004 yapımı İstanbul Şahidimdir dizisinde ve 2006 yılında yapılan  Ah bir Polis Olsam dizilerinde rol almıştır.