KEMAL DOĞULU KİMDİR?

KEMAL DOĞULU KİMDİR?

Kemal Doğulu 14.10.1979 Mersin doğumludur. Kadir Doğulu’nun kardeşidir. Kemal Doğulu boyu 1.78 m. kilosu 70-75 kg. Göz rengi yeşil burcu terazidir.



Kemal Doğulu 5 çocuklu bir ailenin 1 numaralı oğlu olarak doğmuştur.Biri kız beş kardeşin en büyüğüdür.Oyuncu Kadir Doğulunun kardeşidir.Annesi ev hanımı babası işçi emeklisidir.Babaları çalışmak için ABD ye gitmesi ile erken yaşta sorumluluk altına girip çocuk yaşlarda iş hayatına atıldılar.Kemal Doğulu yaz aylarında bisikletçide ve bakkaşda çalıştı.Kemal Doğulu önce İmam Hatip Lisesi’ne kaydoldu fakat başarılı olamadığı için daha sonra Anadolu Lisesi sınavlarını kazanıp bilgisayar bölümünü okudu. Liseyi bitirdikten sonra Urfa Harran Üniversitesi’nde pazarlama bölümünü kazandı fakat 2. sınıftayken ayrılmak zorunda kaldı. Amerika’daki babasının yanına gitmek için İstanbula vize almaya geldi. O sırada vize beklerken kuzeninin kuaför dükkanında çalışmaya başladı ve burda kendini geliştirdi. Moda dergilerine saç tasarımı yapmaya başladı. Aynı zamanda makyajda yapmaya başladı. Paris’ten makyaj malzemeleri getirdi. Yaptığı makyajlar çok beğenildi. Daha sonra sıra fotoğraf çekmeye geldi. İlk çektiği fotoğraflar Elle dergisinin moda sayfalarında yayınlandı.Kemal Doğulu'nun hayali küçük yaşlardan beri bayan kuaförü olmaktı. 12 yaşında Mersin'de kuaförlük yapan akrabasının yanına girerek çıraklık yapmaya başladı. Amcasının isteğiyle İmam Hatip Lisesi'ne kayıt olan Doğulu, burada başarılı olamadı ve Anadolu Lisesi'ne sınavlarına girerek, bu liseye geçiş yaptı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'ni kaznanan Kemal Doğulu, pazarlama bölümünü okurken, okulun bitmesine 2 yıl kala İstanbul'a gelerek yine kuaförlük yapmaya başladı.

Moda dergilerine saç tasarımı yaparken, ayı zamanda makyaj alanında da uzmanlaşmaya başladı. Makyajları zaman içerisinde beğenmeye başladı. Daha sonra fotoğrafçılık işlerine de el atan Doğulu'nun çektiği fotoğraflar moda dergilerinde yayınlanmaya başladı. Bütün bu işlerin devamı ve tamamlayıcısı olarak imaj danışmanlığı ünvanını aldı.

Seda Sayan, Sıla, Kutsi, Demet Akalın, Gökhan Özen, Hande Yener gibi ünlü isimlerin imaj danışmanı olarak görev yaptı. Hande Yener ile çalıştığı sırada, bir konserde tesadüfen onun vokalistliği yaptı. Müzik dünyasına atılmış oldu ve 2008 yılında electronik sesli singleını çıkardı. Toplam 5 albümü bulunan Kemal Doğulu, 2014 eylülünde Show Tv ekranlarında başlayan Bu Tarz Benim Yarışması'nda jüri üyeliği yapmaktadır.


Albümleri:


2008 Bir Yerde



2009 Kemal Doğulu 2



2010 Ters Köşe



2011 4. Kemal



2012 Aşk Kabul Ederse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder