DEMET AKALIN KİMDİR? DEMET AKALIN HAKKINDAKİ GERÇEKLER!

Demet Akalın, 23 Nisan 1972 yılında Gölcük, Kocaeli’de dünyaya geldi. Boyu1.73 cmdir. İlk öğretimini Gölcükte ve lise eğitimini buradaki Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi’nde tamamladı.
Annesinin desteği ile Yaşar Alptekin’in mankenlik kursuna girdi. Ardından Neşe Erberk’te mankenlik yapmaya başladı.

O dönemde ciddi ve iyi bir meslek olan mankenlikte aranan bir isim oldu. O dönemde bazı filmlerde de rol aldı. Bunlar: 1992 yılında “Günlerden Pazar”, 1994 yılında “Tele Anahtar” ve aynı yıl Hülya rolüyle “Sensiz Olmaz” filmlerinde rol aldı.

Demet Akalın ne yapacağım ne yapacağım diye düşünürken annesinin elinden tutmasıyla soluğu Yaşar Alptekin’in Mankenlik kursunda aldı ve arkası geldi…

1990 senesinde Mayo Güzeli seçildi. Ardından Neşe Erberk’te mankenlik yapmaya başladı. Hani o zamanlarda mankenlik ciddi ve iyi bir meslekti. Büyük performansla mesleğini sürdürürken bir gün sesinin güzelliğinin farkına vardı ve mankenlikte zirvedeyken “hadi bir de şarkı söyliyim” dedi ve en iyi gazinolarda dev isimlerin kadrosunda başladı yeni mesleğini icra etmeye..

Başardığını düşündüğü bir zamanda “hadi bir albümün olsun” dedi ve “SEBEBİM (1988)” adlı albümünü piyasaya çıkardı, işler yolunda gitti yani başarıya bir başarı daha eklendi ve artık mankenliği bırakıp tamamen şarkı söylemeyi seçti.

Demet Akalın daha sonra da “SENİN ANAN GÜZEL Mİ?” dedi ve ilk single çalışmasını çıkardı. O ekstra senin bu exstra benim derken artık sahnelerin bir parçası oldu.

Sonrası mı? “UNUTTUM (2003)” dedi ve 3. albüm çalışmasını müzik severlerin beğenisine sundu. Ehhh iyi de tepkiler aldı ve kendini bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu kız da okuyo ya dedirtti…..
Uzun ve sıkı bir çalışma sonunda, nihayet beklediğimize değen radyolarda ve clublerde en çok istek alan albümü “BANANE (2004)” ile Türkiye’de epeyi bir konuşuldu.

Demet Akalın daha sonraki yıllarda türkçe pop müziğin en iyi kadın solisti, kadın sanatçısı, yılın en eyileri arasında seçildi.

 Demet Akalın Albümleri:

Sebebim (1988)
Yalan Sevdam (2000)
Unuttum (2003)
Banane (2004)
Kusursuz 19 (2006)
Tatil (2007)
Dans Et (2008)
Toz Pembe (2009)
Zirve (2010)
Aşk (2011)
Giderli 16 (2012)
Rekor(2014)


DEMET AKALIN EVLİLİKLERİ VE ÖZEL YAŞAMI

Demet Akalın'ın ilk birlikteliği basketbolcu İbrahim Kutluay'la olmuştur. Ama bu ilişki evlilikle sonlanmamıştır.
Demet Akalın'ın ilk evliliği 2006'da Oğuz Kayhan'la olmuştur.
Demet Akalın'ın ikinci evliliği 2010'da Önder Bekensir'le olmuştur.
Demet Akalın'ın üçüncü ve son evliliği 2012'de Okan Kurt'la olmuştur. Demet Akalın Okan Kurt'la 23 Nisan 2012'de dünya evine girmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder