ERMAN OKAY KİMDİR?

Erman Okay Kimdir? Erman Okay Kaç Yaşında? Erman Okay hangi dizilerde oynamıştır sorularına yanıt arıyorsanız buyrun yazımızın devamına...

Usta oyuncu Erman Okay 1940 yılında İzmir de doğmuştur. Atatürk Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Ön Asya Arkeolojisi mezunudur.
1957 - 1960 yılları arasında Tiyatro Sevenler Gençlik Cemiyeti'nde genel tiyatro bilgisi, konuşma sanatı ve oyunculuk seminerlerine katıldı.
1961 - 1964 yılları arasında Ankara Meydan Sahnesi'nde profesyonel oyuncu olarak tiyatro çalışmalarına katıldı.
1967 yılında askerliğini Polatlı Topçu Okulunda yaptı, askerliği esnasında ilk tiyatro yönetmenliği denemesini Ay Mavidir oyunu ile yaptı.
1967 - 1970 yılları arasında Ankara Binbirgece Çocuk Tiyatrosu’nda tiyatro yöneticiliği ve yönetmenlik çalışmaları yaptı.
1982-87 arasında Münih ‘Theater der Jugend’ da kendi yazdığı oyunlarda yönetmenlik ve oyunculuk dışında grup ‘Türkische Theater Gruppe Münchenam Theater der Jugend’ yöneticiliği de yaptı.

Tüm bunların yanı sıra Ankara ve İzmir Radyolarında Spiker-prodüktörlük, TRT Ankara Televizyonu’nun kuruluş döneminden (1967) başlayarak 1976 yılına kadar eğlence programları sunuculuğu yapmış, 1981 -2005 yılları arasında bazı Alman sinema ve televizyon filmlerinde rol almış, senaryolar yazmış (Korkmazlar TV dizisi, Bahar und /ve Gazelle.) ve Dido Sotiriu’yu konu alan “Anıların Tadı” adlı bir belgesel hazırlamıştır.

Erman Okay Oynadığı Tiyatro Oyunları;

Albany Kontu,
Arlecchino’nun Cambazlıkları,
Affedersiniz Yanlış Numara,
Tunç ve Billur

Erman Okay Oynadığı Diziler

Aşk Yakar
Yer Gök Aşk

Erman Okay Oynadığı Filmler

Der Fahnder 2008
Kedi Özledi 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder